När det gäller solglasögon och pokerspelande är det viktigt att man väljer med omsorg. Vissa spelare missar detta och det kan innebära en ren katastrof vid pokerbordet. Solglasögonen är tänkta att dölja spelarens ögon och det finns en förklaring till det men misstaget många spelare vid pokerborden gör är att välja solglasögon som avslöjar mer än vad de döljer. De väljer nämligen solglasögon som avslöjar de egna korten för de andra spelarna runt bordet eftersom korten syns tydligt i själva glasögonlinsen. En katastrof som sagt. Komisk förvisso. Men istället för att göra det misstaget och göra sig till allmänt åtlöje är det bättre att stanna hemma och spela poker online vid redbet eller nåt annat casino online. ELLER – allra bäst är det naturligtvis att välja sina solglasögon med omsorg och investera i solglasögon som inte reflekterar de egna korten. Matta mörka glas kan fungera – spegelglas gör det definitivt inte.

Tells

Anledningen till att spelarna använder solglasögon vid en pokerturnering eller ett kontantbord är för att ögonen avslöjar vilka kort man har på hand. Ser man något man tycker om så växer storleken på pupillerna. Detta kallas för Tells och är ett av de tecken motspelarna kan titta efter som avslöjar vilken kortstyrka spelaren har eller om vederbörande bluffar.

Det finns flera andra såna här avslöjande tecken i kroppsspråket och i ansiktet och faktum är att skickliga pokerspelare tittar mer på motspelarna än på sina egna kort.

Uttrycket “pokerface” har alltså sin naturliga förklaring. Spelar man poker behöver man lära sig att behålla masken och förhålla sig cool vid bordet för att inte bli en lätt munsbit för eventuella hajar vid spelbordet.

I de fall du har planer på att investera i ett par solglasögon för att delta vid ett pokerbord så välj noggrannt. Ett bra köp kan vara skillnaden mellan att vinna eller försvinna.