Louis Vuitton är ett franskt lyxmärke som ingår i koncernen LVHM. Företaget grundades redan 1854 och har förknippats med elegans, lyx och framför allt väskor med den lilla loggan LV på lädret.

Väskorna hittas också världen över i förfalskade exemplar.

Louis Vuitton gör dock även klassiska solglasögon som också de har den lilla logotypen på vissa modeller, ibland på glasen, ibland på skalmarna. Modellerna följer gärna med i det övriga märkets anda och har ofta gulddetaljer för att se extra lyxiga ut.

För männen följer designen i samma spår, med stora skalmar, breda glas och lyxiga emblem och gulddetaljer som man gärna skulle kunna föreställa sig på en rik knös, på en stor yacht i medelhavet på kryssning. Lyx är Louis Vuittons starka sida och man ruckar verkligen inte på stilen.

Stora 60-talsbågar à la Jackie O

Egentligen anar man 60-talets trender genom deras kollektioner, gärna med Cat Eye-varianten, trots att de också erbjuder pilotbrillorna och Buddy Holly-designen, och det är det som utgör den röda tråden i kollektionerna.

Glasen är relativt stora i acetat eller plastliknande material och hela designen är ganska maffig.

Det är väl också en anledning till att man ser dem på jetset-folket nere i Saint Tropez tillsammans med sina matchande väskor, stilettklackar och fulländade, stylade frisyrer.

Storlekarna och priserna

Storlekarna hos Louis Vuitton solglasögon kommer i E och W, vilket innebär att W som betyder western size är menad för västerländska kvinnor och män med bredare näsa. E står för eastern size och är avsedda för de asiatiska näsorna som har plattare form.

Många modeller finns även i ett par färger vardera så man kan välja och vraka. Priserna är inte markerade på deras hemsida, vilket betyder att de inte är de billigaste av glasögon, men hittar man dem på andra sajter, kan man se att priset ligger mellan 1500 – 3000 kronor för ett par bågar.